VÁLLALAT

Cél a címvédés

hétfő, 14 május 2018 06:21 Írta

2016 decemberében még csak egy terv volt Michelisz Norbert és a Bári testvérek versenycsapatának pályafutása. Az előkészületekre alig három hónapja volt a M1RA túraautó-csapatának, hogy biztosítsák a 2017-es szezonban való debütálást. A Würth, mint támogató, elsősorban eszköztámogatóként segítette a M1RA-t.

A versenyalakulat fő célja, miszerint a versenyzés és autófejlesztés mellett nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra, lehetőséget adva a magyar pilóták és mérnökök fejlődésére, támogatandó célnak bizonyult. Michelisz Norbert személye garancia volt a sikeres közös munkához.

A kiváló szakemberekből összeállt stáb komolyan vette álmait. A TCR International Seriesben elnyert 2017-es csapatbajnoki győzelmével, és fiatal pilótájának egyéniben elért második helyezésével hamar bizonyított a túraautó-bajnokság világában. A 2018-as újabb cél a címvédés, azonban megváltozott feltételek mellett: a TCR International Series helyét a TCR Európa-kupa vette át, a bajnokságban pedig a M1RA már az új és dinamikus Hyundai i30 N TCR-rel indul.

A M1RA csapata április utolsó hétvégéjén szabadkártyával indulhatott a hungaroringi WTCR-futamon. Ez kiváló lehetőség volt a csapat fiatal pilótájának a május elején induló Európa-kupa előtt. A mindössze 20 éves Nagy Dániel minden támogatást megkap a csapattól, amire fejlődéséhez szüksége lehet. Ezt jól bizonyítja a WTCR-futamon elért második helyezése is, amivel Michelisz Norbert után második magyar túraautósként állhatott dobogóra.

A csapat versenyét a Würth Partnereinek is lehetősége volt figyelemmel követni a pálya mellől, ami nem mindennapi élményt adott a résztvevőknek.

A TCR Európa-kupa franciaországi szezonnyitóján, esővel és safety carral nehezített pályán Nagy Dániel újra dobogóra állhatott. A versenysorozat első hétvégéjén elért eredmények alapján Nagy Dániel egyéniben, a M1RA pedig a csapatverseny összesítésében a második helyen áll.

Csapatszellem, akarat, kitartás, ezek az értékek fontos elemei a sportnak. Minden sportteljesítmény mögött pedig ott áll az ember.

Ezúton is szeretnénk gratulálni Michelisz Norbertnek második kislánya, Michelisz Emma Panna születéséhez.

©2021 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés