VÁLLALAT

A Würth Csoport folytatja gyors növekedési útját

péntek, 22 július 2022 09:09 Írta

A Würth Csoport, mint világszerte piacvezető szerelés- és rögzítéstechnikai anyag gyártó és értékesítő, a bizonytalan gazdasági helyzet ellenére is folytatni tudta a 2021-ben tapasztalt növekedés mértkét.

2022 első felében 18,4%-kal 9,9 milliárd EUR-ra nőtt az értékesítés forgalma

  • a működési eredmény meghaladta a 720 millió EUR-t
  • 84.494 alkalmazott a Würth Csoportban
  • a gazdasági és politikai helyzet csökkenti az elvárásokat az év második felére

A világszerte tevékeny Csoport 9,9 milliárd EUR forgalmat mutatott fel az év első 6 hónapjában, ami 18,4%-os növekedést jelent az előző év ugyanezen periódusához képest.

„A Covid-19 pandémia, az ukrán-orosz konfliktus, a nehézségek az ellátási láncban és az árak folyamatos növekedése: ezek gazdasági hatásainak csillapítása számunkra is nagy kihívást jelent. Tisztában vagyunk azzal, hogy a gazdaság lehűlése miatt valószínűleg nem fogjuk tudni fenntartani ezt a nagy növekedési ütemet” – nyilatkozta Robert Friedmann, a Würth Csoport központi igazgatóságának elnöke.


Német és külföldi cégek eredményei
Csak Németországban a Würth Csoport 12,7%-os növekedést ért el, ami 3,9 milliárd EUR forgalomban mutatkozik meg. A külföldi cégek összeségében 6 milliárd EUR forgalmat generáltak (22,3%-os növekedés), amihez legnagyobb részben Spanyolország, Olaszország, Észak-Amerika és Dél-Amerika járult hozzá. Fontos megemlíteni, hogy az e-business értékesítési volumene 21,4 %-kal nőtt, ami így a teljes forgalomhoz 20,2%-kal járul hozzá.

 

Ingatag gazdasági helyzet
Németország az év eleje óta próbál felépülni az előző két és fél éven át tartó Covid-19 pandémia hatásaiból. Ezt a folyamatot azonban merőben lassítja az árak drasztikus emelkedése, az ukrán-orosz konfliktus és kínai zéró-covid stratégiája. Az ellátási láncban újra akadályok mutatkoznak, konténer szállító hajók sokai torlódtak fel a német, holland és belga kikötőkben.

 

Működési eredmény
2022 júniusával a Würth Csoport működési eredménye elérte a 720 millió EUR-t, ami igencsak nagy lépés az előző évi 520 millió EUR-hoz képest. A német, dél-európai és amerikai nagy cégek termelékenysége nagyban hozzájárult ehhez a szép eredményhez.

 

Kilátások az év hátralévő részére
A jelenlegi bizonytalan helyzetben nehéz megjósolni, hogy fog fejlődni a gazdaság. Az akadályok az ellátásban továbbra is érinteni fogják az ipar számos ágát, beleértve az építő ipart is. A nyersanyagok ára várhatóan továbbra is emelkedni fog a rohamos infláció és növekvő kamatláb miatt.

©2024 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés