VÁLLALAT

FSC minősítés

kedd, 04 április 2023 05:02 Írta

 

Idén áprilistól a Würth Szerelestechnika Kft. ProfiTipp katalógusa is már FSC minősített papírból készül el. Mit is jelent pontosan az FSC minősítés? A fa és papír termékeken megjelenő FSC embléma azt jelzi, hogy azok fa alapanyaga felelős erdőgazdaságból és más ellenőrzött forrásokból származik.

A tanúsítást az FSC (Forest Stewardship Council®), a Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa, egy olyan nonprofit szervezet végzi, amely felhívja a figyelmet a felelőtlen erdőirtásra és világszerte ösztönzi a felelős erdőgazdálkodást. A felelős erdőgazdaságok védik az erdőket, céljuk, hogy megtartsák azok környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági egyensúlyát. Ez azt jelenti, hogy a tanúsított erdőkben folyó fakitermelés minimálisra csökkenti az erdő növényeire, állataira és egyéb élőlényeire gyakorolt hatást, a helyi közösségek részesednek a gazdálkodás hosszú távú előnyeiből, az erdőgazdaságot pedig úgy tervezik és irányítják, hogy nyereséges legyen, de a megtermelt profit ne veszélyeztesse a jövőbeni faállományt, vagyis az erdő regenerációját, fenntarthatóságát. Tehát a ProfiTipp katalógusunkon megjelenő FSC jelzés is azt jelzi, hogy az általuk választott termék papír alapanyaga nyomon követhető az előállítás teljes folyamatán keresztül.

Ez a lépés vállalatunk számára elengedhetetlen volt - már régóta várattatott magára. Mindezek mellett a Würth világszerte nagy figyelmet és energiát fordít arra, hogy termékeinek akár az összetételéről, akár az előállításáról legyen szó, se környezetünkre, se az emberekre ne legyen káros hatással.  Kímélő, és kevésbé veszélyes anyagokra, összetevőkre cseréli le a termék komponenseit. Ilyen termékünk a megújult HHS termékcsalád is.

©2024 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés