VÁLLALAT

Látványos szakaszához érkezett a Würth új logisztikai központjának építkezése

csütörtök, 08 június 2023 04:57 Írta

Látványos szakaszához érkezett a Würth új logisztikai központjának építkezése

A tervek lassan formát öntenek. Hosszú út vezetett idáig, hiszen két éve már, hogy az első kapavágásokkal megkezdődött a törökbálinti Égett-völgy területén elhelyezkedő zöld területen a Würth eddigi legnagyobb beruházása itthon.  Lassan befejeződnek az építési munkálatok, és a Würth birtokba veheti új otthonát – a korszerű raktári és irodai épületét.

Ez elsősorban egy logisztikai fejlesztés, melynek célja, hogy a raktári területünket bővíteni tudjuk és logisztikai rendszerünket modernizáljuk.” - jelentette ki a beruházás elején Csapó Gergely, a Würth Szereléstechnika Kft. ügyvezető igazgatója. 

A 4800 m2 alapterületű raktárcsarnok megléte kulcsfontosságú a vállalat számára, hiszen csak így lehetséges a megnövekedett áruforgalom gördülékeny kiszolgálása a jövőben. Ennek érdekében az új raktár négy dokkoló kapuval lesz felszerelve, amely az áruszállító kamionok ki- és berakodását fogja nagyban megkönnyíteni. A duplájára nőtt tárolási kapacitásnak köszönhetően pedig szortiment bővítésére is lehetőség nyílik, így olyan termékek is rendelkezésre állnak majd az eddiginél gyorsabb kiszállítással, amelyek eddig csak németországi rendeléssel és több napos szállítási idővel voltak lehetségesek. A csarnokban 1600 m2-en különböző kategóriájú veszélyes vegyianyagok szakszerű tárolására lesz lehetőség, ami megint csak további potenciális termékek behozatalát és raktározását segíti.

Ez a hatalmas méretű raktár új, korszerű logisztikai rendszert is megkívánt magának. Az áruk mozgatását egy közel 900 méter hosszú futószalag fogja megkönnyíteni, amely több emelet magasra is képes az árut mozgatni és a kijelölt helyére irányítani a szállító láda vonalkódja alapján.

A raktár mellett egy 1800 m2 alapterületű irodaépületben is folynak a belső munkálatok. Az új székház elkészültével közel 100 fő irodai dolgozó fogja itt a napi munkáját végezni, most már egy új, modern, a mai kor kihívásainak megfelelő környezetben. A belső kialakítás során a tervezők figyelembe vették a Würth speciális igényeit és kéréseit, így kialakításra került a hét különböző méretű tárgyaló mellett, egy nagy, több mint 70 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is. Annak ellenére, hogy a covid-járvány óta a Würth életében is megmaradt a hibrid munkarend, az irodai dolgozók részére a cég vezetése mégis fontosnak tartotta, hogy a munkavégzés az irodán belül is élmény lehessen. Olyan környezet megteremtésére törekedtek, ahol a kollégák jól érzik magukat, inspirálólag hat rájuk, és megfelelő alternatíva lehet számukra a home office helyett vagy mellett.

 „Fontos, hogy legyenek olyan helyiségek az új épületben, ahol a szervezetileg egymástól távol eső csapatok teljesen önszerveződő, spontán módon is kapcsolódhatnak egymáshoz. Véleményem szerint ez elősegítheti az osztályok közötti hatékonyabb kommunikációt és munkavégzést.” – mondta el Csapó Gergely.

Ennek megfelelően egy nagy közösségi kantin, teakonyhák és kollaborációs terek színesítik az épületbelsőt. Az ebédlőből nyíló teraszról lenyűgöző a kilátás a környező vidékre, itt a tervek szerint a szabadba kiülve is lehet majd dolgozni vagy az ebéd utáni kávét elfogyasztani.

Jelenleg az irodaépület külső és belső szakipari munkái folynak. A raktárcsarnokban a futószalag beüzemelése zajlik és végéhez közelednek az elektromos és gépészeti szakipari munkák, hogy a közeljövőben elkezdődhessen a tesztüzem.

©2024 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés