Legfrissebb cikkek

Miért kifizetődő a minőségi szerszám (3)?

csütörtök, 12 július 2018 07:37 Írta

Szerszámsorozatunk 1. és 2. már bemutattuk Önnek, hogy a kutatás és a fejlesztés, az anyag, a feldolgozás, az ergonómia és a tanácsadás a szerszámok fontos minőségi jellemzőihez tartoznak. Ebben a cikkben arról olvashat, hogy miért fontos szempont a profiknak egy-egy speciális szerszám beszerzése és a termék-dizájn.

Dizájn

Az esztétikum életünk számos területén fontos szerepet játszik. Akkor miért ne választanánk olyan szerszámot is, amely optikailag jó benyomást tesz? Egyszer vegye szemügyre a néhány szerszámon látható „Red Dot Award“ jelölést. Ez arra utal, hogy a szerszám dizájn díjat kapott.

 

Megjelenés és ergonómia tekintetében is tökéletes: a porvédett racsnis kar.

Egy példa: a porvédett racsnis kart úgy terveztük, hogy irányváltója mélyen, védett helyen legyen elhelyezve. Így a racsnis kar élettartama rendkívül hosszú és nagyon magas nyomaték esetén is használható. A fogantyú tökéletes anyagválasztása fokozott ellenálló képességet garantál az agresszív anyagokkal szemben is. A szár krómozott, matt bevonata a racsnis kar kiváló minőségét sugározza.

Tesztelés

Akkor tudja kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb szerszámot, ha kipróbálja. Használja ki az alkalmat, és tesztelje termékeinket bármely Würth Shopban. Termékbemutatóinkon lehetősége nyílik arra is, hogy megismerje innovatív újdonságainkat.

Speciális szerszámok

A szakemberek állandóan új kihívásokkal néznek szembe. Ilyen esetben speciális szerszámra van szükség!

  1. példa:

Lemezhajlító

Az épületbádogosoknak speciális mobil lemezhajlító készülékekre van szükségük az építkezéseken, ha például egy lemeztetőn utómunkát kell végezni .

Ezért fejlesztettük ki a lemezhajlítót: rendkívül jól használható szerszám festett acél, horganyzott lemezek, rozsdamentes acél és minden szokásos fém esetén a kettős állókorc két munkafolyamatának lezárásához.

2. példa:

Az építőiparban nagy segítséget jelentenek a lézeres távmérők. A legkülönbözőbb funkcióktól eltekintve két speciális megoldást kínál a WDM 8-14 modell: A beépített színes kamera és a négyszeres nagyítás segítségével akár 200 méteres távolságig lehetséges a digitális célkeresés. Bluetooth segítségével okos telefonra vagy táblagépre is továbbíthatók a mérési eredmények.

Ár, illetve ár-érték arány

A szerszám minősége az árban is megmutatkozik. A tengerentúlról importált, rossz minőségű műanyagól előállított olcsó termék természetesen sokkal alacsonyabb áron is beszerezhető, mint egy minőségi szerszám.

Ami a hobbi barkácsolóknak – akik csak néhanapján veszik elő szerszámjaikat - még elég lehet, az biztosan nem elegendő a profiknak. Aki az árat helyezi előtérbe a termék minőségi kritériumaival szemben, az vélhetően csak egy tapasztalattal lesz gazdagabb: „Aki olcsón vásárol, dupla árat fizet!“

Ez a cikk először a Würth Ausztria Online Magazinban jelent meg.
Forrás: https://news.wuerth.at/werkzeug-3/
Szerző: Ingrid Reichenauer

©2023 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés