TERMÉKEK

Fókuszban a mezőgazdaság

szerda, 16 május 2018 08:37 Írta

Nyugalom, harsány színek, illatok és tiszta levegő…

Valahogy így képzeljük a vidék kipufogók hadától távoli, egészséges környezetét. Az idilli képpel ellentétben azonban az agrárium, mint munkahely is sok veszélyt tartogat magában.

A mezőgazdaságban dolgozók körében igen magas más ágazatokhoz viszonyítva a krónikus megbetegedésben (szív- és érrendszeri betegségek, tüdő- és légúti betegségek) szenvedők száma. Mára már elismert tény, hogy igenis fontos a mezőgazdaságban folyó tevékenységek biztonságosabbá tétele, az itt előforduló különféle veszélyes anyagokkal szembeni megelőző védelem.

A mezőgazdasági munka rendkívül sokrétű tevékenység, és igen szélsőséges munkakörülmények jellemzik. A mezőgazdaságban használatos vegyszerek okozta egészségkárosodások egyéni védőeszköz használatával megelőzhetők és biztonságosabbá tehetők.

A továbbiakban egy rövid áttekintés segítségével szeretnénk reális képet adni ezzel a témakörrel kapcsolatban, és segítséget nyújtani milyen módon lehet elősegíteni a mezőgazdasági tevékenységeket folytatók biztonságos munkavégzését.

Légzésvédelem

Elsősorban kerülni kell a veszélyes anyagok belégzését. Megfelelő szűrőmaszkokkal könnyen elkerülhető a veszélyes porok és gőzök belégzése. A kosaras szűrőmaszk aktív szénnel alkalmas a kellemetlen szagok kiküszöbölésére. Az FFP2 védelmi szintnek köszönhetően akár a határérték tízszeresével szemben is védelmet nyújt a szilárd és folyékony (köd) részecskék ellen. Kényelmes viseletet és fáradtságmentes levegővételt biztosít. Az előformázott kialakításnak és az alakítható orrkengyelnek köszönhetően tökéletesen illeszkedik, így biztosítva a káros anyagok belégzése elleni védelmet.

Látásvédelem

A szem az emberi test egyik legfontosabb érzékszerve, ezért mindent meg kell tennünk, hogy biztosítsuk védelmét. A megfelelően kialakított és méreteiben illeszkedő védőszemüveg használata elengedhetetlen olyan munkafolyamatoknál, ahol fennáll annak a veszélye, hogy a dolgozók arcába vagy szemébe veszélyes anyag fröccsenjen. A WEGA védőszemüveg felveszi az arc formáját, így biztosítva szeme védelmét. Ötvözi a keretes védőszemüveg és a teljes látómezejű védő- szemüveg tulajdonságait. Az állítható szárhosszúságnak köszönhetően tökéletesen illeszkedik a fej formájához.

Védőruházat

A megfelelő ruházat védelmet nyújt egész testünknek. A veszélyes anyagok bőrünkre kerülve sok esetben allergiás reakciókat válthatnak ki. A folyékony szennyeződések és káros anyagok ellen a legjobb megoldás a gumi- vagy PVC csizma. A talpszerkezet kialakítása biztosítja a kellő komfortérzetet, anyaga könnyen tisztítható. Több színben is megvásárolható.

Kézápolás, kéztisztítás

A bőrre került különféle szennyeződések eltávolítására bőrgyógyászatilag tesztelt bőrtisztító készítményt ajánlott használni. A 450 ml kiszerelésű kéztisztító krém zsírtalanító hatású kéztisztító citrus illattal. Optimálisan zsírtalanítja és tisztítja az erősen szennyezett kezet, miközben megelőzi a bőr kipirosodását és óvja a bőrt a kirepedezéstől. Kis méretének köszönhetően bárhova magával viheti, akár a mezőn dolgozva is használhatja az elvégzett munka utáni szennyeződések eltávolítására.

Kiegészítő termékek

Bármennyire elővigyázatosak is vagyunk, apró balesetek bármikor történhetnek. Az előforduló kisebb sérülések ellátásához szükség lehet kiegészítő elsősegély-felszerelésre. A ragasztó nélküli sebkötöző egyszerű és gyors megoldást biztosít kisebb sérülések esetén. Ez a termék ragasztóanyag nélkül önmagához tapad, a kívánt felületre könnyedén rásimul, így szabad mozgást tesz lehetővé. Kitűnő tapadást biztosít még nedves bőrfelületen is, kisebb vágás esetén egy gyors mozdulattal elállítható a vérzés.

További részletes információkért tekintse meg „Mezőgazdaság - vegyszerezés” prospektusunkat!

Több cikk ebből a kategóriából: « Mennyit ér egy csavar? Melyik motor a legjobb? »
©2021 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés