VÁLLALAT

Új Würth Logisztikai Központ a minőség jegyében

csütörtök, 14 október 2021 09:58 Írta

A Würth Kft. új Logisztikai Központ építésébe kezdett Törökbálinton. Az elsődleges cél a raktári kapacitás bővítése és a logisztikai rendszer modernizálása. A tervek alapján azonban az épület egy esztétikus és maradandó formavilágot is magában hordoz, ami jól reprezentálja a Würth-minőséget és gondolatvilágot.

A vállalat jelenlegi cégközpontja egy környezetvédelmi terület szomszédságában helyezkedik el Budaörsön. Miután ez a körülmény behatárolta a növekedés lehetőségét, a cég 2017-ben új terület megvásárlásáról döntött. A telekválasztás során a Würth vezetése fontosnak tartotta a jelenlegi munkatársak megtartását, így Budaörs vonzáskörzetében kerestek alkalmas építési területet. A törökbálinti önkormányzat nyitottságának és lehetőségeinek köszönhetően a projekt első lépéseként a vállalat az Égett-völgy területén vásárolt egy 3 hektáros területet.

„Maga a telek 3 hektáros, de szerettük volna, ha további bővítési lehetőség is rejlene benne. Döntésünket megerősítette az a lehetőség is, hogy a törökbálinti önkormányzattal sikerült a szomszédos 25 ezer nm2-es telek elővásárlási jogáról is megállapodnunk.” -mondta el Csapó Gergely, a Würth Kft. ügyvezető igazgatója.

Több éves előkészítő munka előzte meg a kivitelezésről szóló szerződést a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.-vel. A szerződés aláírásával minden feltétel adottá vált, hogy a területet a generál kivitelező KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. átvegye, és megkezdődjön az építkezés.

Megindultak a földmunkák

A tervek kidolgozása közel két évig tartott. A magyarországi Würth magas szintű elvárásokat fogalmazott meg az új központtal kapcsolatban, miszerint az épületnek mind megjelenésében, mind technikai kialakításában tükröznie kell a cég filozófiáját és művészeti igényességét. A tervpályázat három építésziroda részvételével zajlott, és 2019 márciusában zárult. A beérkezett pályázatok közül Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth személyesen választotta ki azt a látványvilágot, ami a legjobban tükrözi a Würth-filozófiát. Ennek az elképzelésnek az eredményeképpen született meg az új vállalati székház bemutatott vázlatterve, amit a németországi központ is jóváhagyott.

 

Csapó Gergely szerint a Würth csoport életében nagyon fontos, hogy vállalatai saját tulajdonú és jórészt saját építtetésű épületekben működjenek. Az épületek, amik irodaként vagy logisztikai központként funkcionálnak, egyben egy esztétikus és maradandó formavilágot is magukban hordoznak, ami jól reprezentálja azt a minőséget és gondolatvilágot, amit a Würth képvisel.

Az épületterv teljes kidolgozása a Demeter Design Stúdió-Demeter Nóra, valamint a Reload Épitésziroda-Petőcz-Tóth Anikó épitészek irányításával történt. Az építési folyamatok felügyelete, a tervek kontrollálása egészen az épület átadásáig a KEK Card projektmenedzsment cég feladata lesz.

A tervek között egy 4800 m2 alapterületű raktár megépítése szerepel, ami a megnövekedett áruforgalom kiszolgálását teszi a jövőben gördülékenyebbé. Ezzel párhuzamosan egy 1800 m2 alapterületű irodaépület is kialakításra kerül.

Ez elsősorban egy logisztikai fejlesztés, hiszen a legfőbb célunk a raktári terület bővítése és logisztikai rendszerünk modernizálása. A jelenleg megvalósuló beruházással a duplájára nő tárolási kapacitásunk. Az új kiszedési és betárolási rendszerrel pedig gördülékenyebben tudjuk kiszolgálni partnereinket.” – mondta el a magyarországi leányvállalat ügyvezetője.

A járványhelyzet az épület tervezési időszakát is érintette. Az elmúlt közel másfél évben pedig nagyot fordult a világ, a változás előirányozta az irodaépület újragondolását is. A 2020-as „covidos évet” követően a vállalat nem tért vissza az előtte fenntartott munkarendhez. Ennek megfelelően a tervekben is átdolgozásra kerültek az irodaépület négyzetméter számai.

„Egyre elterjedtebbé válik az otthoni munkavégzés, a munka azonban közösségi élmény is. Ez egy szemléletbeli változás lesz a cég és a dolgozók számára is. Olyan modern belső irodai kialakításban gondolkodunk, amivel úgy gondolom egy előremutató irodai környezetet tudunk majd biztosítani munkavállalóink számára.” – hangsúlyozta Csapó Gergely.

A vállalat dolgozói várhatóan 2023 nyarán vehetik birtokba az új székházat.

©2022 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés