VÁLLALAT

Az egyensúly egy modern felfogású cégnél elengedhetetlen

csütörtök, 16 szeptember 2021 07:35 Írta

 

Csapó Gergely, a Würth Szereléstechnika Kft. ügyvezető igazgatója szerint az erős lábakon álló üzleti modell biztosítja a vállalat számára a versenyelőnyt. A vezetőt a jövőbeni feladatokról, elképzelésekről kérdeztük.

 

Milyen főbb mérföldköveket említenél meg 17 éves würthös pályafutásodban?

2004 márciusában csatlakoztam a Würth magyarországi csapatához. Egy rövid ügyfélszolgálati betanulás után egy személyben voltam üzletkötő, back office munkatárs és kapcsolattartó Németország felé az akkoriban induló Industrie üzletágban. 2008-ban már a fémipar kiemelt ügyfeleinek kiszolgálására alakult csoportját is vezettem, amit aztán a teljes fémipari divízió irányítása követett. Ebben a pozícióban ismertem meg a direktértékesítés napi jellegű, „gyárszerű” működését, ami egy új tapasztalás volt számomra, az akkor közel 90 fővel működő metal divízióban.

2015 óta látom el a Würth Kft. belső folyamatainak operatív vezetését, amelynek köszönhetően betekintést kaptam többek között a logisztika, beszerzés és termékmenedzsment területeibe is. Ebben a minőségemben vettem át a shophálózat fejlesztési feladatait is. Mára 15 shop működik az ország területén és irányításommal megkezdődött az új törökbálinti cégközpont zöldmezős beruházása.

2021 jelentős változásokat hozott az életemben, ügyvezetői kinevezésem és a belém vetett bizalom megtiszteltetés számomra.

 

Melyek azok a kulcsszavak, amelyek számodra a vállalatot jellemzik?

Családiasság, csapat, kiemelkedő minőség és hosszútávú tervezhetőség.

 

Mi jelenleg a Würth erőssége?

Piacvezetői vagyunk a magyar szereléstechnikai piacnak. Több mint 30 éves hazai történelmünk van, országszerte 15 Würth Shopunk, és újabb üzletek nyitását tervezzük. Intenzíven fejlesztjük internetes kereskedelmünket, mindemellett továbbra is vezető szerepet tölt be hagyományos direktértékesítői csapatunk. Ez a három, egyenként is erős lábon álló üzleti modell biztosít számunkra versenyelőnyt a piacon.

 

Milyen fontos feladatokat fogalmaznál meg a vállalat jövőjét tekintve?

Nagy súlyt fektetünk a vállalat alkalmazkodóképességének fejlesztésére. Az elmúlt 10 év többször is bebizonyította, hogy a globalizációval együtt egy gyorsan változó környezet is létrejött. Soha nem tudhatjuk, hogy mit hoz a következő üzleti év. Olyan szervezetet kell építenünk, amely gyorsan és hatékonyan képes reagálni a változásokra, jó példa erre a koronavírus-járvány időszaka. Ebben a periódusban az értékesítési csatornák összhangja különösen fontos szerepet játszott, ennek köszönhetően a Würth a megváltozott fogyasztói változásokra gyorsan és megfelelően tudott reagálni.

 

Mit jelent számodra az üzleti siker?

Ebbe a fogalomkörbe számomra nem csak az tartozik bele, hogy évre-évre növekvő forgalmi és nyereségszámokat produkálunk. A Würth-nél az is fontos, hogy a családias légkört eredményesen tudjuk ötvözni a profi munkavégzéssel. Sikereinkben jelentős szerepet játszik az a professzionális csapat a cégen belül, akik szeretik azt, amit csinálnak. Ehhez elengedhetetlen egy vonzó, előremutató munkakörnyezet biztosítása. Az üzleti sikert úgy jó megélni, ha abban a munkavállalók érdekei, valamint a környezetvédelmi szempontok és a társadalmi felelősségvállalás egyenlő hangsúllyal kapnak helyet. Ennek az egyensúlynak a megteremtése sok munkát és odafigyelést követel meg tőlünk a jövőben. Ez azonban egy modern felfogású cégnél ma már elengedhetetlen.

©2023 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés