VÁLLALAT

Ismét Würth tábor Pilisszentkereszten

szerda, 10 július 2019 08:59

A Reinhold és Carmen Würth Alapítványt 1991-ben hozta létre a Würth Szereléstechnika Kft. Az Alapítvány fő tevékenységét a szociálisan hátrányos helyzetű, de jól tanuló egyetemi hallgatók rendszeres támogatása, valamint a többszörösen hátrányos helyzetben lévő, nevelőotthonban, vagy nevelőszülőknél nevelkedő gyermekek nyári üdültetése jelenti.

 

Az elmúlt 24 évben már több mint 3000 gyermek nyaralhatott az Alapítvány jóvoltából. Az idei táborra július első hetében, 60 gyermek részvételével került sor. A helyszín az elmúlt három évhez hasonlóan Pilisszentkereszt volt, ahol a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának rendkívül jól felszerelt szállodája kényelmes és szép szobáival, közösségi tereivel, kiváló konyhájával, rendkívül barátságos és segítőkész személyzetével ideális helyszínt kínált. 

Ahogyan az előző években, úgy most is izgalmas programok várták
a gyerekeket. Sokat túráztak, élmény volt a Dera-szurdok meghódítása,
de nagy kalandot jelentett a Pilistető megmászása és a Dobogókői kirándulás is. Az Óbudai Egyetem Bánki Karának tanárai a gyerekek bevonásával egy délelőtti program keretében érdekes fizikai kísérleteket mutattak be. A rendhagyó, interaktív tanórán valóban gyermekjáték volt a tanulás. A tábor azon túl, hogy igazi nyaralást, felhőtlen napokat nyújt a nehézsorsú gyerekeknek, egy speciális koncepciót is követ évről-évre. Ennek lényege, hogy a gyerekek tematikus kirándulásokon vesznek részt, így ismerkednek az erdők élővilágával, a természeti környezettel.

      

 

A Pilisszentkereszti Erdészet erdésze, Szenthe Gábor a Szentkúthoz vezető túra keretében mesélte el, hogy milyen szép és fontos feladat az erdőművelés és a vadgazdálkodás, bemutatta a gyerekeknek a környék élővilágát. Sok érdekességet hallottak, és sokat tanultak a pilisi nagytúrát vezető Szimándl Ádámtól is.

Emellett számos vetélkedő, sportverseny, kulturális- és kézműves foglalkozások, közös filmnézés, esti tábortűz és bográcsozás tették tartalmassá és felejthetetlenné a tábort. A kísérő pedagógusok természetesen Pilisszenkeresztet is megismertették a gyerekekkel.
2019-ben szép jubileumhoz érkeztünk, hiszen a 25. Würth táborra került sor. A jubileumot a Hilda Cukrászda hatalmas és finom tortájával tettük minden részt vevő gyermek és felnőtt számára emlékezetessé.

 

A tábort meglátogatták az alapító Würth Szereléstechnika Kft. vezetői és az Alapítvány kuratóriumánk tagjai. Találkoztak a gyermekekkel, és megtapasztalhatták, hogy a támogatás milyen sokat jelent nekik. Az eseményen részt vett Peller Márton polgármester úr is, aki a vendéglátó Pilisszentkereszt nevében köszöntötte a tábor résztvevőit.

A gyermekotthonokban nevelkedő és a nevelőszülőknél élő gyermekek kiválasztásáért a Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetségének Magyarországi Egyesülete felel, a gyerekeket kísérő pedagógusokat is ők biztosítják a tábor idejére.

 

Ezek közül a gyerekek közül sokan először tapasztalják meg, milyen egy igazi üdülés, és szeretnénk még hosszú évekig gyarapítani azoknak a számát, akik igazi, tartalmas, gondtalan napokat tölthetnek táborunkban. A tematikus programokon keresztül pedig játszva tanulhatnak, tudásuk, ismereteik is gazdagodnak. Igyekszünk tehát élményt és tudást nyújtani nekik!

A gyermekek nevében is köszönetet mondunk mindazoknak, akik segítséget, támogatást nyújtottak a tábor sikeres megszervezéséhez és lebonyolításához.


Dr. Horváth Sándor
kuratóriumi elnök

 

©2020 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés