TERMÉKEK

Rögzítsünk könnyedén 2.

szerda, 17 június 2020 09:01 Írta

Lámpák, karnisok, fali polcok, könnyű fali szekrények, tükrök, kábelcsatornák vagy törölköző tartók. Csak néhány olyan alkalmazási terület a könnyű rögzítés témakörében, amelyhez a Würth dübel kínálatában biztosan megtalálja az ideális megoldást. Az egyik leggyakoribb alapfelület napjainkban a gipszkarton fal. Ez az anyag azonban nem terhelhető olyan mértékben, mint egy téglafal. 

Gipszkartonba biztonságosan rögzíteni? A feladat nem lehetetlen, csupán csak a megfelelő eszközöket kell kiválasztani.

 

Shark Pro – A dübelek csúcsragadozója

A SHARK PRO gyakorlatilag minden alapfelületben megbízhatóan alkalmazható – a betontól a téglafalon és a pórusbetonon át egészen a gipszkarton falakig. Üreges felületben csomózódik és tömör anyagban kitágul. Így mindenhol és mindenkor tökéletes és biztonságos megoldást kínál ez a Würth szabadalom.

Magas minőségű poliamid anyagának köszönhetően külső térben és nedves terekben is felhasználható nemesacél csavarral kombinálva. Így kitűnően alkalmas akár mosdók, törölköző tartók vagy éppen fürdőszobai tükrök biztonságos és időtálló rögzítéséhez is.

 

Shark univerzális dübel – a profi dübel

Ez a termék is rendelkezik a minőségi műanyag dübelek kiváló tulajdonságaival. Ellenálló a  rothadással, időjárási hatásokkal és öregedéssel szemben. Hőálló -40 °C-tól +100 °C-ig.

A Shark dübelből létezik perem nélküli és peremes. A perem nagy előnye, hogy ha fúrás közben a falfelület sérül, akkor ez a gallér egy esztétikus takarást biztosít. A gallér miatt azonban nem lehet mélyebbre helyezni a dübelt. Ebből adódóan a perem nélküli előnye piros galléros testvérével szemben, hogy hosszabb csavar használata esetén a dübelt mélyebbre lehet tenni.  


Beüthető gipszkarton tipli – van egy perce? Rögzítsünk!
  

Ennek a kis fémtiplinek egyszerűségében rejlik a nagysága. Használatához nincs szükség előfúrásra, de még speciális eszközre sem. A gyors és tartós szereléshez mindössze egy kalapácsra és egy faforgácslapcsavarra lesz szüksége. Alkalmazható könnyű elemek (pl. lámpák, függőkosarak, kis terhelésű polcok, könnyű csővezetékek és szerelősínek) gipszkartonba történő rögzítéséhez. Terhelhetősége is igen jó.

A dübelt pár kalapácsütéssel beüti a peremig, majd a csavar behajtásával a terpesztő szárnyak, mint egy kacsacsőr szétnyílnak.

 

W-KD billenő dübel – egyszerűség és megbízhatóság

A furatba csúsztatott fém billenőhorog az üregbe jutva a visszabillenő karral automatikusan reteszel. Teljesen előszerelt.

A W-KD billenő dübel nagy előnye, hogy a csavar szerelés után is állítható. A menetes típus különböző sínek rögzítéséhez, míg a kampós típus lámpák, függőkosarak, mennyezeti dekorációk rögzítéséhez kiválóan alkalmazható.

 

W-FK rugós dübel – stabil, de nem rugalmatlan

A rugós tipliket elsősorban mennyezeteken és üreges falakon használják. Használatuk egyszerű: a tiplit zárt szárnyakkal átnyomják a lyukon, majd a szárnyak kinyílnak, amikor szabadra kerülnek, és meghúzzák a csavart. A rugós szárnyak a rugóerő hatására önállóan kiterpesztenek.

Fúrjon egy lyukat

Helyezze be a dübelt

A rugó pattanásáig tolja be a dübelt

Húzza meg a csavart

Nagy előnye, hogy kis üregmélységnél is használható, illetve hosszú menetes szárával nagy falvastagságokat is képes áthidalni. 

A gipszkartonhoz használható további dübelkínálatunkról a Minden építőanyaghoz a megfelelő dübelt! cikkünkben olvashat.

©2024 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés