TERMÉKEK

Furmányos összevetés – fókuszban a GYORSASÁG

kedd, 05 február 2019 13:00 Írta

Sokféle és eltérő minőségű fúrószár található a piacon. Cikksorozatunkban rövid áttekintést adunk e témakör kategóriáról. Első körben nézzük meg a kétélű fúrószárak tulajdonságait, amelyek fő ismertetőjegye a GYORSASÁG!

Kétélű fúrószáraink esetében a keményfém vágóélek a fúrótestbe beágyazva helyezkednek el. Ezek a termékek ideális választást jelentenek vasalás nélküli alapanyagokhoz, ahol az elsődleges cél a gyors és hatékony furatkészítés.

 

A DUO-S VARIO SDS-PLUS fúrószár speciálisan akkus gépekhez lett kifejlesztve. Ez a fúrószár a 3 „agresszív” törő ponttal, két vágóéllel, központozó csúccsal és erősített maggal kiemelkedő tartósságot és hatékony munkavégzést tesz lehetővé.

 

Aktív központosítás

A vágóélből kiemelkedő központosított csúcs meggátolja a fúrószár megcsúszását, így azonnali és precíz fúrást garantál.

 

 

Érezhetően gyorsabb fúrás

Az optimalizált hegygeometria és az aszimmetrikusan elhelyezett és megerősített vágóélek érezhetően jobb fúrási folyamatot biztosítanak. A három különálló törő pont gyorsabban bontja a betont, így növeli a munka intenzitását.

 

 

Nehezebb megszorulás

A megnövelt oldalél letörés csökkenti a fúrószár beszorulásának kockázatát betonacél érintésekor és növeli az élettartamot.

 

 

Magerősített VARIO spirálok kúpos kialakításúak, a hegy felé keskenyebbek, ami csökkenti a súrlódást és gyors munkát eredményez. A vastagabb mag test biztosítja a jobb erőátvitelt, csökkenti a vibrációt és kiváló törésállóságot biztosít.

Jelzéssel ellátott fúrószáraink tanúsított dübelrögzítésekhez alkalmazhatók.

 

Az SDS PLUS RED LINE fúrószárak testhezálló megoldást jelentenek olyan alapanyagokban, ahol kevésbé indokolt a magas műszaki paraméterű fúrószárak használata. Ideálisak tégla és vasalás nélküli betonfelületekben történő furatok készítésére.

Központosított csúcs

Az élből kiemelkedő központosított csúcs azonnali fúrást tesz lehetővé. A kialakításnak köszönhetően a fúrószár nem csúszik meg a sima felületen.

 

Egyenletes fúrás

Keményfém-betétes hegygeometriája optimális fúrást tesz lehetővé. A keményfém vágóélek a fúrótestbe beágyazva helyezkednek el.

 

Megnövelt tartósság

A véső alakú fúrófej és a spirál-kialakítás tökéletes törmeléktovábbítást eredményez, a lassabb kopás megnöveli a szerszám élettartamát.

 

Töréssel szembeni fokozott ellenállás

A magerősítésű kihordó spirál fokozott ellenállást ad a töréssel szemben. A 2-élű kétspirálos SDS Plus Red Line fúrószár elősegíti a fúró gyors és egyenletes futását, megfelelő használat során kíméli a gépet és a felhasználót egyaránt.

 

Következő írásunkban a 4-élű, négy spirálos fúrók tulajdonságait vetjük össze.

©2020 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés