VÁLLALAT

Független függőség - Támogatás szívvel-lélekkel

péntek, 07 május 2021 07:07 Írta

 

A Würth Szereléstechnika Kft. kereken 30 éve hívta életre a Reinhold és Carmen Würth Alapítványt. Tari László ügyvezető igazgatóként hét esztendeje vezeti a céget, így gyakorlatilag „megörökölte” az alapítványt, melynek működését – elődeihez hasonlóan – teljes szívvel támogatja.

– Miért fontos a Würth Szereléstechnika Kft. és vezetője számára a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány?

– A társadalmi felelősségvállalás szerves része a vállalati kultúránknak. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a megbízható, minőségi termékek forgalmazása mellett aktív szerepet vállaljunk a hátrányos helyzetű honfitársaink megsegítésében is. Ezt a célt szolgálja az alapítvány, amely bár a finanszírozását tekintve a vállalattól függ, működését tekintve tőlünk független, hiszen egy kuratórium határoz a támogatásokról, melynek tagjai szívvel-lélekkel végzik munkájukat.

– Kiket és milyen formában támogat az alapítvány?

– Egyrészt a szociálisan hátrányos helyzetű, ám jó tanulmányi eredményekkel rendelkező egyetemi és főiskolai hallgatók tanulását segítjük rendszeres havi ösztöndíjjal. Ilyen támogatásban az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar, a Pécsi Tudományegyetem és a Széchenyi István Egyetem műszaki karain tanuló hallgatói részesülhetnek. Másrészt többszörösen hátrányos helyzetben lévő, gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek nyári üdültetését is biztosítjuk, ennek köszönhetően már háromezernél is több gyermek nyaralhatott ingyenesen a táborban. Az alapítvány télen is gondol a rászorulókra: ajándékozással teszi szebbé egyes idős- és gyermekotthonok lakóinak karácsonyát.

– Hogyan látja az alapítvány jövőjét?

Nagyon bízom abban, hogy a harminc éves múltat még legalább három évtizednyi folytatás követi. Úgy vélem, hogy az alapítvány évről évre bizonyítja létjogosultságát. Arról nem is beszélve, hogy működése példa a segítségnyújtás önzetlen formájára, hiszen oly módon támogat, hogy azért gyakorlatilag semmit sem vár el cserébe. Nem várja el például azt, hogy a hallgatók nálunk töltsék gyakorlatukat, vagy diplomával a kezükben hozzánk jöjjenek dolgozni. A Reinhold és Carmen Würth Alapítvány „csak” segít, hogy szebbé és jobbá tegye a hátrányos helyzetű emberek életét.

©2023 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés