TERMÉKEK

Tenyérből olvasás? Kézfejről olvasás! – avagy miről árulkodik Tigerflex kesztyűje

szerda, 07 október 2020 11:05

Milyen tevékenységhez milyen munkakesztyűt válasszunk? Honnan ismerjük meg, mihez milyen kesztyű való? Cikkünkből megtudhatja, hogy ehhez elég egy pillantást vetnie a Tigerflex kesztyűre!

Ellenőrzött Euronorm-minőség

Ne hagyja, hogy elbizonytalanítsák a különböző szabványok és adatok, mert nem biztos, hogy mindegyik releváns az Ön számára. Figyeljen azonban a 388-as EN-kódra: ha ez fel van tüntetve kesztyűjén, azt jelenti, hogy az „mechanikai kockázatokra” bevizsgált – tehát alkalmas ipari használatra. Valamennyi Tigerflex kesztyűt az EN 388 szabvány szerint tesztelték és ellenőrizték.

Az EN 388 jelzés alatt lévő négy számjegy jelzi, hogy az adott vizsgálati szempontoknak milyen értékkel felel meg az adott kesztyű.


Ezt jelentik a vizsgálati szempontok

A szabványjelzés alatt négy számjegy található. Ha tisztában van azzal, melyik mit jelent, nem fog többé mellényúlni a megfelelő kesztyű kiválasztásakor. A számok meghatározzák, milyen sajátosságok várhatók el a kesztyűtől, ebből pedig levezethető, hogy milyen tevékenységekre (nem) alkalmas. Az értékelés 0-tól 5-ig terjed (illetve 0-tól 4-ig), ahol a 0 a legalacsonyabb, míg az 5 a legmagasabb fokozatot jelenti. Amennyiben valamely szám helyén X áll, az azt jelenti, hogy arra a kategóriára nincs tesztelve a kesztyű.

A kopásállóság megmutatja, milyen intenzíven kopik, használódik el a kesztyű. A vágásvédelem arról árulkodik, mennyire véd a kesztyű fém, üveg, papír, karton, és egyéb éles szélű tárgyak által okozott vágás ellen. A kesztyű erős ellenállásáról a továbbszakadással szemben akkor beszélhetünk, ha sérülése esetén a rajta keletkezett lyuk nem, vagy csak nehezen szakad tovább. A szúróállóság szembeni védelem azt mutatja, hogy mennyire ellenálló hegyes tárgyakkal, pl. szikével szemben.


Jó tudni: miről árulkodik a Gauge-szám

A Gauge-szám azt mutatja, egy colon (2,54 cm) hány kötésszem található. Minél nagyobb ez a szám, annál finomabb a kötött kesztyű, annál finomabb fonalat használtak. Minél finomabb kötésű egy kesztyű, annál biztosabb fogást szavatol.

Minél magasabb a Gauge-szám, annál finomabbak a kötésszemek.

 

   

A könnyebb érthetőség kedvéért gondoljunk egy kötött sálra vagy pulóverre. Minél vastagabb a gyapjú, annál nagyobbak a szemek, és annál vastagabb a sál. Minél vékonyabb a fonal, annál kisebbek a szemek, és annál finomabb, vékonyabb a kötött kelme.

 

Példa a fent bemutatott ábrára: Tigerflex kesztyű – 4.1.3.1.

Ebből az látható, hogy a példában szereplő Tigerflex kesztyű elsősorban kopás- és szakadásálló, tehát tartós használatra alkalmas. A két egyes azt jelenti, hogy a kesztyű kevésbé áll ellen a vágásnak és a szúrásnak, tehát éles és hegyes tárgyakkal történő munkavégzéshez nem ajánlott.

 

Minden felhasználási területhez a megfelelő Tigerflex kesztyűt

Hogy ne kelljen tovább találgatnia, mikor melyik kesztyűt használja, összefoglaltunk néhány tevékenységet, amelyek segítenek eligazodni a kesztyűválasztás során: 

  • Munka, melyhez az ujjhegyekkel történő tapintás fontos

Optimális fogás a Tigerflex PLUS-szal.

Sok tevékenységhez követelmény az optimális fogás, a kifinomult tapintás. A Tigerflex Plus-szal olyan érzékeny lesz a tapintása, hogy akár egy fülbevalót is betehet vele a fülébe.   

 

 

  • Könnyű munka hűvös külső hőmérsékletben

Az bolyhosított belső résznek köszönhetően kezei alacsonyabb hőmérsékleten is védve vannak.  

Ha hűvös környezetben dolgozik, használjon Tigerflex Cool-t, különösen átmeneti időszakban. Ez a kesztyű valamivel durvább fonalból készült, és a belső fele bolyhosított. Az így keletkezett légpárnák védelmet adnak kezének a mérsékelt hideg ellen. 

   

 

 

  •  Átmeneti időszakban, illetve rossz látási viszonyok között történő munkavégzés

A Tigerflex High-lite Cool hűvösebb időben is optimális megoldás.

Rossz látási viszonyok nem csak a szabadban lehetnek, sokszor a műhelyekben, gyártócsarnokokban is problémás a láthatóság. A Tigerflex High-lite Cool durvább fonalból készül, és belülről bolyhosított.
Ezáltal ez a kesztyű hidegebb hőmérsékletben, rossz látási viszonyok közötti munkavégzésre optimális megoldás. 

 

 

  • Hidegben történő munkavégzés

A Tigerflex Thermo véd a hideg ellen.

Nitril Tigerflex Thermo védőkesztyű egyaránt jó választás kül -és beltéri használatra. Pl. az építőiparban, útépítéseknél, energiaellátó üzemekben, de akár hűtőházakban és raktárakban is. 

A kesztyűk részletes leírását az alábbi ábrán láthatja:

 

Kényelmes munkavégzés a Tigerflex segítségével

  • Izzadásmentes: valamennyi Tigerflex modell esetében csak a tenyér felülete van bevonva nitrillel, vagyis a kézfej részen nincs bevonat, ezért az szabadon szellőzik, ráadásul a bevonat csak a kesztyű külső részén található, így nem érintkezik a bőrrel. 

  • Nincs allergiás reakció: a latex sok embernél okoz allergiás reakciót. Mivel a nitril a bőrrel való érintkezés során nem vált ki allergiás tüneteket, ezeknél a Tigerflex modelleknél kizárólag nitrilt alkalmazunk.

  • Nem szorít: valamennyi Tigerflex modell a csuklónál gumírozott kézelővel van ellátva, és nem tépőzárral. Így passzol a leginkább csuklójához, nem vágja azt, és jól elfér a kabátujjban.

  • Nincsenek zavaró varratok: számos kesztyűnél a varrat pont az ujjhegynél van. Éppen ott, ahol fogni szeretnénk vele, ezért kényelmetlenek. A körkörösen kötött Tigerflex kesztyűknél nincs zavaró varrás.

 

Ez a cikk először a Würth Ausztria Online Magazinban jelent meg
Forrás: https://news.wuerth.at/tigerflex/
Szerző: Ingrid Reichenauer

 

 

©2022 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés