TERMÉKEK

MIG/MAG 180 – a sokoldalú hegesztőgép

hétfő, 13 május 2019 06:56 Írta

Hegesztéstechnika termékkörünk a gépektől a segédanyagokon át széles körben ajánl megoldást az ön igényeire, legyen az kézi vagy fogyóelektródás hegesztés, védőgázos ívhegesztés, plazmavágás vagy épp forrasztás.

HEGESZTÉSI ELJÁRÁSOK ALAPISMERETEI  

MMA hegesztés / elektródás kézi hegesztés
A villamos ív a munkadarab és egy olvadó elektróda között alakul ki. Az elektróda így egyben a heganyagot is szolgáltatja. A pálcaelektródát egy elektródatartóba rögzítik, 
és a hegesztő vezeti végig a varrat mentén.

A pálcaelektródák általában bevonatosak. A bevonat szintén elég, mielőtt a környezeti levegő hozzáférhetne az anyaghoz. A hegfürdő megszilárdulása után eltávolítják a
salakot.
 

 

MIG/MAG hegesztés / védőgázos hegesztés
A MIG/MAG eljárásnál (MIG = Metall-Inert Gas, semleges védőgázos ívhegesztés /
MAG = Metall-Aktiv-Gas, aktív védőgázos ívhegesztés) a villamos ív az olvadó, automatikusan adagolt hegesztőhuzal (elektróda) és a munkadarab között alakul ki.
Egy külön hozzáadott gáz védi a villamos ívet és a hegfürdőt a környezeti levegőtől.

 

 
AWI / WIG / TIG hegesztés
A WIG eljárásnál (WIG = Wolfram-Inert-Gas) a villamos ív a nem olvadó wolfram
elektróda és a munkadarab között alakul ki. A villamos ív igen intenzív, és könnyen irányítható.
Egy külön odavezetett argon védőgáz védi a villamos ívet és a hegfürdőt a környezeti levegőtől. Amennyiben szükséges a többletanyagot kézzel vagy egy speciális
hideghuzal-adagolóval adagolják.
 

MIG/MAG 180

Egy sokoldalú hegesztőgép, ami barkácsoláshoz, karbantartási feladatokhoz vagy akár kisipari munkák elvégzéséhez is ideális választás.

 
Multifunkciós
A MIG/MAG 180 elnevezésű inverteres hegesztőgéppel MIG, MMA és AWI hegesztési módokban tud hegeszteni. Ezzel a multifunkciós hegesztőgéppel minden felmerülő hegesztési feladatot meg tud oldani.

 
Stabil és mobil munkavégzés
IGBT technológiájának köszönhetően a készülék folyamatos munkavégzést biztosít még instabil feszültség mellett is, így aggregátorról is biztonságosan működtethető. IP21S védelemnek és robusztus kialakításának köszönhetően jól használható kültéri munkákra, építkezéseken is.


Egyszerű kezelhetőség
A hegesztési módok közül a megfelelő piktogramra állítva egy billenőkapcsoló segítségével tud váltani. Digitális LED kijelzővel felszerelt.

 
Minden, amit még tudni érdemes…
Ennek a gépnek a fő funkciója a MIG üzemmód.
A hegesztőgép maximum 5 kg-os huzaldob befogadására alkalmas, a huzal maximum átmérője 1,0 mm lehet. Porbeles acél hegesztőhuzal használatával gáz nélküli hegesztéshez (NO GAS funkció) is alkalmazható.

MIG hegesztési módban egy billenőkapcsoló segítségével válthatunk 2T/4T hegesztési mód között. A kijelző két értéket, a huzaladagolási sebességet, valamint a hegesztőfeszültséget mutatja. A feszültség külön is állítható +/- 5 V-tal.
MMA üzemmódban automatikus HOT START (ívgyújtást segítő) funkcióval van ellátva, továbbá rendelkezik túlfeszültség, illetve túlmelegedés elleni védelemmel.

 Max. áramerősség  180 A
 Biztosíték  20 A
 Max. huzal átmérő  Ø 1,0 mm
 Súly  14 kg
 Méretek (h × sz × m)  50 × 22 × 38 cm

 

Szállítmányban mellékelve:
– hegesztőgép
– testkábel 3 m
– CO2 munkakábel (Abicor Binzel MB 15AK)
– gázcső

Az AWI és az elektródafogó kábel külön megvásárolható tartozék.

 

A termékről bővebb információt a Hegesztéstechnika c. kiadványunkból kaphat: https://media.witglobal.net/bkmedia/wuerth/3132/hu/Hegesztes/#page_1

©2021 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés