TERMÉKEK

Markánsan változó markolatok

szerda, 13 március 2019 09:28

A Würth – és az általa életre hívott tanácsadó csoport – több mint fél évszázada következetesen dolgozik azon, hogy tökéletesítse kéziszerszámait. Számtalan szabadalom, termékfejlesztési díj és védjegy jelzi ennek sikerességét. De mindenekelőtt azon ügyfelek elégedettsége, akik a legmegfelelőbb eszközt használhatják, s így hatékonyabban, könnyebben és nem utolsósorban kényelmesebben tudják végezni munkájukat.

Arra már a hatvanas években is figyeltek, hogy a kéziszerszámok markolata ergonómiailag megfelelő legyen. A Würth első alkalommal a következő évtizedben kínált műanyag markolatú csavarhúzókat, melyek ergonómiailag még kedvezőbb kialakításúak voltak.
A nyolcvanas években már olyan markolattal készítették a kéziszerszámokat, mely a geometriai finomításoknak köszönhetően a korábbinál még jobb fogást, és ennek megfelelően nagyobb erőátvitelt biztosított.
A második évezred utolsó évtizedében jelent meg a 2 komponensű markolat, melynél a kéz formájához igazított ergonómikus fogónyílások nem csupán biztonságos tartást, hanem kényelmes munkavégzést is biztosítanak. Az első, teljesen Würth-csoporton belül fejlesztett csavarhúzó a kétezres évek elején jelent meg a piacon – egészen egyedi dizájnban készített markolattal. Az ergonomikus fogásról a markolat pereme körül lévő puha borítás gondoskodik. A kemény mag és a puha fogófelület egyidejűleg biztosítja az optimális erőátvitelt.
A műanyag markolatú, régi csavarhúzó legújabb generációs fejlesztése a 3 komponensű csavarhúzó, melynél a speciális műanyag kiváló csúszásmentességet biztosít, így optimális nyomatékátvitelt garantál. Puha gél párna garantálja, hogy minden kézbe tökéletesen illeszkedjen a csavarhúzó.

Ez a cikk először a Würth Szereléstechnika Kft. 30 éves jubileumi kiadványában jelent meg. 

©2020 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés