VÁLLALAT

Alapítványi maszkadomány - Szombathelyre került az első 2500 darabos csomag

péntek, 03 július 2020 06:19 Írta

A jövőre 30 éves Reinhold és Carmen Würth Alapítvány társadalmi felelősségvállalása a járványhelyzetben sem szenvedhet csorbát. Mivel a többszörösen hátrányos helyzetben lévő, otthonokban nevelkedő gyermekek nyári üdültetése idén a koronavírus miatt elmarad, az alapítvány kuratóriuma arról határozott, hogy más módon, a jelen körülményekhez alkalmazkodva igyekszik segíteni a leginkább rászorulókon. A Würth Shopnak helyet adó magyar városok közül első körben Szombathelyre esett a választás, így a vasi megyeszékhely polgármesteri hivatalában történhetett meg az a rövid ceremónia, amelynek középpontjában 2500 darab egészségügyi maszk állt.

Dr. Horváth Sándor, a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Vig Richárd, a Würth Szereléstechnika Kft. marketing vezetője adta át a két doboznyi egészségügyi maszkot Németh Ákosnak, a szombathelyi közgyűlés tanácsnokának, aki a felajánlást megköszönve azt emelte ki, hogy bár jelenleg kicsit fellélegezhetnek a pandémia nyomása alól, ők továbbra is igyekeznek előre gondolkodni és időben cselekedni. – Mindig a legrosszabbra kell készülni és a legjobbra számítani – osztotta meg a jelenlévőkkel annak a titkát, hogy Szombathely miként tudta felkészülten várni a vírus megjelenését és terjedését. – A mostani adomány elosztásakor is a legjobb hasznosulásra törekedtünk, így választottuk ki az egészségügyi alapszolgáltatás és a szociális ellátás területét. Célunk az, hogy az esetleges következő járványhullám bekövetkeztekor a frontvonalban lévők azonnal hozzáférhessenek ezekhez az egészségügyi védőeszközökhöz.

Az egyik kiválasztott, a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete nevében Vigné Horváth Ilona igazgató vette át és köszönte meg az 1250 maszkot tartalmazó csomagot. – 51 háziorvosi praxis mellett 18 fogorvos és 38 fős védőnői szolgálat tartozik hozzánk, s mivel ilyen létszám mellett napi szinten használjuk a maszkokat, különösebben talán nem is kell megindokolnom, hogy milyen nagy szükségünk van az ilyen adományra.

A másik 1250 darabos maszkcsomag a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálathoz került. Az intézményt vezető Kulcsár Lászlóné elmondta, hogy tevékenységük a vasi megyeszékhelyen túl a szombathelyi kistérség 40 településére is kiterjed. – A járványszempontból legkockázatosabb korosztállyal, az idős emberekkel foglalkozunk. Őket látjuk el a saját otthonukban, illetve a 17 férőhelyes bentlakásos intézményünkben, ugyanakkor gondoskodunk azokról is, akik a nyugdíjasklubok bezárásával elmagányosodtak. Hozzáteszem, hogy 250 olyan idős ember a látókörünkbe került, akiken a veszélyhelyzet idején a bevásárlások biztosításával tudtunk segíteni. A most kapott maszkok nagy részét tartalékoljuk, szükség esetére és elsődlegesen a munkatársaink részére. Az időközben részlegesen megnyitott idősklubokat azonban már most ellátjuk ezekből a maszkokból.

©2024 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés