TERMÉKEK

Tiszta papucsok percek alatt

szerda, 28 augusztus 2019 05:30

Aki csak egy picit is igényes az autójára, igyekszik tisztán tartani, a felniket viszont nem egyszerű. Mutatunk egy megoldást, ami látványos eredményt nyújt a legmakacsabb szennyeződéssel szemben is.

Tisztán tartani egy autót nem elsősorban a karbantartás miatt fontos, ám tény, hogy a hosszasan viselt mocskot már nagyon nehéz hatékonyan és sérülésmentesen eltávolítani a fényezésről. És mi a helyzet a kerekekkel? Egy alapos mosás után gyönyörűen csillog az autó, az utolsó cseppeket is letörölgetjük róla, az összkép valahogy mégsem adja. A felnik nem lettek tiszták, már kevésbé mocskosak, de a fényük messze nem a régi, és akármennyit sikáljuk, nem lesz tisztább, ide már vegyszer kell. A több éves rárakódott fékpor, beleragadt kosz, elszíneződés eltávolítására már nem elég az autósampon. Mutatunk egy megoldást, amivel nem csak a tisztítás folyamata, de a végeredmény is igencsak látványos.

Nem hajtógázas, sűrített levegő működteti, több mint négy felnire elég

Megszámlálhatatlan összetevőjű koszt kapnak a felnik mindennapi használat mellett, az elkerülhetetlen fékpor lerakódása ezek közül az egyik legmakacsabb. Oldószer nélkül szinte lehetetlen tőle megszabadulni, pláne otthoni körülmények között nehéz elképzelni eredményes munkát. A Würth alufelni-tisztítója sokak számára jelenthet egyszerű megoldást, ugyanis sikálást nem igényel, csupán egy erőteljes nagynyomású mosóberendezést, amivel a vegyszert használata és hatása után el tudjuk távolítani. Az Alufeni Tisztító Prémium spray-vel annak ellenére érhetünk el komoly eredményeket, hogy ránézésre csak egy aeroszolos flakon a 100-ból, pedig ez a palack erőteljes kémiai elemeket tartalmaz, de fontos, hogy savmentes, így a felniben nem fog kárt tenni.

 Alaposan fújjuk be vele a tárcsát, jusson bőven a sarkokba is!

A palack aeroszolos, de hajtógáz helyett sűrített levegővel működik, így fejjel lefelé állítva is ugyanakkora erővel fúj, mint vízszintesen, valamint így eggyel kevesebb káros anyag kerül a levegőbe. A flakon oldalán látványos grafikán tanulmányozhatjuk, hogy mit kell majd látnunk az anyag hatása közben. A kifújt vegyszer ugyanis színváltós, hatásának különböző fázisaiban megváltozik a színe, felvitelkor sárgás-zöld, majd piros-sötétlilás anyag lesz, ahogy a vegyszer reakcióba lépett a legmakacsabb szennyeződésekkel. Alaposan fújjuk be vele a felnit, ami lehetőség szerint ne legyen forró, vagyis még az autó használata előtt végezzük el a műveletet. Ügyeljünk a küllők belső éleire, a sarkokra, végezzük el mindegyik felnin és várjunk pár percet. A szer látványosan folyik le a felnikről, vörös tócsát hagyva alattuk, ha úgy néz ki, mintha vérezne a felni, akkor dolgozik jól.

 Színe folyamatosan változni fog, ha piros-sötétlilás, akkor már reakcióba lépett a legtöbb szennyeződéssel

Érdemes vastagon befújni vele a keréktárcsákat, hogy ne adjunk esélyt a sarkokban maradt kosznak. Nem fontos spórolnunk vele, a flakon egy autó négy kerekére bőségesen elég, még marad is benne annyi, hogy később esetleg a két elsőt újra meg tudjuk tisztítani vele. Hagyjuk hatni a kémiai anyagokat, ami lemarja még a felületi rozsdát is, beférkőzik a legapróbb résekbe is és letakarítja a felnit. 
Ne várjuk meg, míg rászárad, ha már mélyvörös a vegyszer, kezdjük el lemosni. Nagynyomású mosóval öblítsük le a felniket alaposan, érdemes a féktárcsákat is átöblíteni ilyenkor, mert a vegyszerből nagy eséllyel jutott azokra is.

 Nagynyomású mosóval távolítsuk el a vegyszert, figyeljünk a féktárcsákra is

A próbált autón látványos eredményeket hozott a használata, bár a felni fekete, fénye ismét újszerű, az általánosabb ezüstre fényezett felniken az eredmény még látványosabb. A felnik egy autó elsőszámú kiegészítői, így, ha valóban érdekel, milyen az autónk külseje, érdemes erre szánni. A Würth Alufelni Tisztító Prémium vegyszere pedig nem csak tisztít, de egy vékony védőréteget is képez a felületen, amin a kosz már kevésbé lesz képes megtapadni. Erre egyébként hatékonyabb eszköze is van a márkának, ha szeretnénk, hogy a felnin valóban sokáig ne tudjon megtapadni a szennyeződés, használjuk a Nano Pajzs védőszert. A Würth felnitisztítója acél tárcsákon is alkalmazható, de látványos eredményt alufelnin fog mutatni, az ára pedig még éppen beleesik abba a kategóriába, ami az otthoni szöszmötöléshez sem mondható drágának. Kicsit több mint 5000 forintot kérnek érte az ország 10 pontján található Würth boltokban, ahol magánszemélyként is vásárolhatunk. Hatékonysága és főként egyszerű használata elég meggyőző, a tiszta felni pedig mindig tökéletes kiegészítője egy autónak.

Vállalkozások már applikáción keresztül is beolvashatják a terméket, a tisztítás eredménye pedig igencsak látványos


Ez a cikk először a www.autonavigator.hu oldalon jelent meg.

Forrás: https://www.autonavigator.hu/cikkek/tiszta-papucsok-percek-alatt-teszten-a-wurth-felnitisztitoja/
Szerző: Hamvas Tamás

©2020 Würth Szereléstechnika Kft.

Keresés